Cu ajutorul modulului Blog din platforma Gomag, ai posibilitatea sa iti publici articolele chiar din platforma, fara sa mai fie nevoie de un blog separat pe un subdomeniu.
Pentru a publica articole in blog-ul din platforma gomag, iti recomandam mai intai sa faci cateva setari initiale. Pentru a face aceste setari acceseaza sectiunea Continut, Blog din meniul prinicipal.
- Stabileste setarile initiale
- Configureaza aspectul primei pagini
- Creeaza categorii de blog
- Posteaza un articol
- Editarea avansata a unui articol
- Social Share pentru Blog
1. Stabileste setarile initiale
Pentru a stabili setarile initiale ale blogului, da click pe din partea dreapta-sus a ecranului. Aici trebuie sa completezi campurile in functie de ce doresti sa se intample cu articolele din blog.
Denumire Blog – stabileste cum o sa se numeasca blogul tau.
Afiseaza in meniu – alege daca pagina principala a blogului se va afisa sau nu in meniul principal din magazin. Recomandat este sa alegi Da.
Pagina Principala – aici ai posibilitatea sa configurezi pagina principala a Blogului. Vezi cum poti sa faci asta la sectiunea Configureaza aspectul primei pagini.
Produse in categoriile blogului – stabileste daca in paginile categoriilor din blog vrei sa se afiseze produse din categoriile echivalente din magazin.
Produse in postarile din blog – stabileste daca in articolele din blog vrei sa se afiseze produse din categoriile echivalente din magazin.
Postari in categoriile de produse – alege daca vrei sa se afiseze automat postari in categoriile din magazin echivalate cu categoriile din blog.
Postari in paginile de produs – decide daca vrei sa se afiseze automat postari in paginile de produs din categoriile magazinului echivalate cu categoriile din blog.
2. Configureaza aspectul primei pagini
Cand dai click pe butonul Configureaza din sectiunea Setari blog, Pagina Principala, ti se va deschide un editor asemanator cu cel pe care il folosesti la crearea landingpage-urilor.
Initial, aici ai doar 2 sectiuni – Titlul paginii si Homepage blog. Homepage blog este, listarea articolelor in partea stanga si listarea categoriilor de blog, in partea dreapta.
Da click pe din partea de sus a paginii si completeaza informatiile necesare.
Denumire pagina – “Blog” e suficient.
Vizibil - alege daca e sau nu vizibil, sau daca e vizibil doar intr-un anumit interval de timp.
Afiseaza in meniu – alege daca vrei sau nu sa se afiseze in meniu.
Pozitia - stabileste pozitia paginii afisata in meniu.
Culoare fundal - stabileste culoarea de fundal, de preferat sa ramana alb.
Imagine - ai posibilitatea sa incarci o imagine de fundal.
Repeta imaginea de fundal – in cazul in care alegi o imagine pentru background, poti stabili daca aceasta sa fie repetata pe masura ce oamenii scrolleaza in pagina.
Denumire link – “Blog” e suficient.
Titlu pagina – meta titlul homepage-ului de blog.
Descriere pagina – meta descrierea homepage-ului de blog.
Dupa ce faci aceste setari, blogul tau poate functiona. Insa tot aici ai posibilitatea sa adaugi sectiuni suplimentare folosind editorul avansat. Dand click pe Adauga o sectiune, ai posibilitatea sa iti personalizezi pagina de blog, exact asa cum iti doresti. Poti sa adaugi continut, bannere, video, testimoniale, formular, review-uri sau chiar o lista de produse. Trebuie insa sa te gandesti cum ai dori sa arate prima pagina a blogului tau si sa nu o incarci prea mult.
3. Creeaza categorii de blog
Inainte de crearea primelor articolele, iti recomandam sa iti creezi principalele categorii de blog. Pentru a face acest lucru, acceseaza sectiunea Continut, Blog din meniul principal si da click pe butonul Categorii din dreapta-sus si pe butonul Adauga o categorie. Aici trebuie sa completezi:
Nume pagina – o denumire a paginii, care sa ajute in identificarea acesteia.
Titlu – introdu titlul categoriei.
Afiseaza produse – stabileste daca sa fie afisate aici produse din categoriile echivalate din magazin. Poti lasa setarile default sau le schimbi manual Da / Nu.
Selecteaza categorie – selecteaza categoria din magazin cu care vrei sa echivalezi categoria din blog.
Daca in categoria din blog intentionezi sa scrii mai mult despre sfaturi pentru amenajarea dormitorului, selecteaza categoria cu mobila sau decoratiuni pentru dormitor din magazin.
Categorie parinte – stabileste daca aceasta categorie pe care o creezi este una principala sau e subcategorie pentru una dintre categoriile create anterior.
Vizibil – alege daca aceasta categorie va fi vizibila sau nu, sau vizibila doar intr-un anumit interval de timp.
URL – introdu denumirea categoriei.
Denumire Link – introdu denumirea care va fi afisata pentru link-urile care indica spre aceasta pagina. Daca nu este completat, se va folosi numele paginii.
Titlu pagina – meta titlul categoriei.
Descriere pagina – meta descrierea categoriei.
Pozitie – pozitia in listarea categoriilor.
4. Posteaza un articol
Pentru a posta un articol, da click pe butonul Adauga o Postare din partea dreapta-sus a ecranului si completeaza informatiile.
Titlul – introdu titlul articolului.
Continut – da paste aici la textul din Notepad. Apoi il poti edita:
- Poti stabili formatul paragrafelor si sa aplici H1 – H3 pe intertitluri.
- Poti adauga bold, italic si alte formatari pe textele selectate.
- Poti colora textul in ce culoare doresti.
- Poti schimba dimensiunea textelor selectate.
- Ai variante de aliniere si numerotare pentru textele selectate.
- Poti adauga un link pe textul selectat.
- Poti adauga imagini, tabele etc.
Imagine Principala – incarca o imagine din dispozitivul tau.
Afiseaza produse in postare – poti lasa setarile default sau sa le stabilesti personal, in functie de articol.
Autor – alegi dintre utilizatorii inregistrati in admin-ul. Daca nu alegi un autor, icon-ul si numele autorului nu va fi afisat in postari.
Categorii Blog – bifeaza categoria de blog in care vrei sa incadrezi articolul sau creeaza o categorie noua.
Tag-uri – aici adauga unul sau mai multe cuvinte cheie (de exemplu, numele produselor mentionate in articol). Tag-urile iti folosesc cand vrei sa adaugi in paginile de produs doar postarile din blog care au un anumit tag.
Vizibil – stabileste daca articolul este sau nu vizibil, sau vizibil doar intr-un anumit interval de timp.
URL – compleaza cu titlul articolulul, simplificat la minimum si cuvintele despartite prin cratima.
Titlu pagina – meta titlul articolului.
Descriere pagina – meta descrierea articolului.
Dupa completarea informatiilor da click pe butonul Salveaza.
5. Editarea avansata a unui articol
Dupa ce ai parcurs pasi de la punctul 4 si ai salvat articolul, ai posibilitatea sa efectuezi o editare avansata a acestuia. Pentru a face acest lucru, da click pe butonul Avansat, aflat in dreptul titlului.
Dupa click vei intra in editorul avansat al articolului. Dand click pe Adauga o sectiune, ai posibilitatea sa iti personalizezi articolul de blog, exact asa cum iti doresti. Posi sa adaugi continut, bannere, video, testimoniale, formular, review-uri sau chiar o lista de produse. Trebuie insa sa te gandesti cum ai dori sa arate articolul tau de blog si sa nu il incarci prea mult.
Dupa adaugarea sectiunilor, nu uita sa dai click pe butonul Salveaza.
Vezi AICI mai multe informatii si tips & tricks despre postarile pe blog.
6. Social Share pentru Blog
Pentru a putea share-ui articolele din blogul tau de pe platforma Gomag este necesar sa activezi aplicatia ShareThis. Vezi cum activezi si configurezi aplicatia AICI.
Comentarii
0 comentarii
Vă rugăm să vă autentificați pentru a lăsa un comentariu.