Pentru a avea un meniu implicit este necesar sa fie activa cel putin o categorie. Aceasta trebuie sa aiba setarea "Vizibil in meniu" - Da si cel putin un produs activ alocat ei.
Pentru a crea un Meniu Custom, trebuie sa accesezi sectiunea Continut si optiunea Meniuri. Aici vei putea crea un nou meniu si le vei putea vedea sau modifica pe cele create anterior.
Meniul nou va trebui creat de la 0, cu fiecare categorie si subcategorie in parte. Acesta nu este o continuare a meniului care se creeaza default, ci este un meniu nou, de sine statator.
Pentru a adauga un Meniu, da click pe butonul rosu din dreapta ecranului Adauga un Meniu. Aici ti se va deschide o fereastra noua cu doua tab-uri: Informatii Generale si Link-uri.
In tab-ul numit Informatii Generale vei completa casuta numita Denumire Meniu pentru a gasi cu usurinta meniul oricand ai nevoie de el sau oricand vrei sa il schimbi cu un altul. Aceasta denumire o vei vedea doar tu, ea nu va aparea nicaieri in site.
Vei alege ce Tip de Meniu doresti sa creezi, in functi de zona in care doresti ca acesta sa se afiseze:
- Meniu Principal
- Meniu Secundar
- Meniu Footer
- Pagini Statice
- Meniu Principal Cos de Cumparaturi
- Meniu Footer Cos de Cumparaturi
- Contul meu
Si vei selecta daca meniul pe care il creezi sa fie activ, inactiv sau activ doar intr-un anumit interval de timp.
Dupa ce ai facut setarile necesare, treci la tab-ul urmator numit Link-uri pentru a adauga pagini si categorii.
1. Meniu Principal
Meniul Principal este cel pozitionat in partea superioara a site-ului.
Dupa ce treci la tab-ul numit: Link-uri ti se va deschide un camp, in care ai posibilitatea de a alege diferite optiuni pentru a afisa diverse pagini, url-uri sau categorii in meniu.
- Pagina
- Categorie
- Subcategoriile categoriei nivel 1
- Subcategoriile categoriei nivel1 + nivel 2
- Marca
- Lista de Link-uri
- URL
In general, primul link din Meniu este si duce spre pagina de Home (Acasa) a magazinului. Pentru a adauga pagina Home, din lista cu optiuni trebuie sa alegi optiunea numita Pagina. In momentul in care selectezi optiunea Pagina ti se dechid inca doua campuri pe care trebuie sa le completezi.
In al doilea camp selectezi pagina care vrei sa apara ca si prima pagina in Meniu, in cazul nostru pagina Home. Iar in campul urmator, Denumire Link completezi denumirea sub care vrei ca aceasta pagina sa apara in Meniul din site.
In cazul in care vrei ca denumirea paginii sa ramana aceeasi ca si in campul anterior, lasi acest camp necompletat.
Pentru a adauga o pagina sau o categorie noua, da click pe Adauga Link Nou.
La fiecare dintre aceste pagini sau categorii, ai posibilitatea de a selecta optiunea Se deschide in tab nou. Asta insemnand ca pagina sau categoria pentru care ai selectat aceasta optiune se va deschide intr-un tab nou. Poti face asta dand click pe rotita din dreptul ecranului (aici numerotat cu 1), dupa care bifand casuta cu numele Se deschide in tab nou (aici numerotat cu 2).
Cand alegi aceasta optiune, automat ti se va adauga prima categorie creata anterior in platforma. Daca doresti sa adaugi o alta categorie decat cea selectata automat, alege-o pe cea pe care o doresti din lista care ti se deschide. Selecteaza categoria dorita si redenumeste-o daca doresti in ultimul camp numit Denumire Link.
3. Subcategoriile categorie (nivel 1)
In cazul in care ai o Categorie care are mai multe subcategorii, adauga in meniu optiunea Subcategoriile categoriei (nivel 1). In campul urmator alege numele categoriei care are subcategorii si redenumeste-o daca vrei sa apara sub alt nume, in ultimul camp numit Denumire Link.
Daca ai o categorie principala care totdata are subcategorii si sub-subcategorii, pentru urmatoare sectiune din Meniu, alege optiunea Subcategoriile categoriei (nivel 1+ nivel 2).
4. Subcategoriile categoriei (nivel 1+ nivel 2)
Alege din campul al doilea categoria care are atat subcategorii cat si sub-subcategorii si da-i numele cu care aceasta sa apara in Meniu. Poti sa lasi acest camp necompletat in cazul in care vrei ca numele categoriei sa ramana acelasi ca si in platforma.
Daca in meniul principal la sectiunea Produse ai ales optiunea Marci si ai adaugat una sau mai multe marci, ai posibilitatea sa adaugi sectiunea Marci si in meniu.
Alege optiunea Marci si selecteaza marca care vrei sa iti apara in meniu.
In cazul in care doresti, poti sa adaugi o lista de link-uri. Aceasta lista este asemanatoare unei categorii care are si subcategorii. Pentru a adauga o lista de link-uri, alege optiunea Lista de Link-uri.
Pentru a-i da o denumire link-ului, da click pe campul Denumire link. Completeaza sectiunea cu numele sub care vrei ca acesta sa apara in Meniu. Daca doresti ca atunci cand se da click pe aceasta sa duca pe un anumit url, atunci completeaza acest url in campul Link.
Pentru a adauga link-urile dorite, da click pe campul urmator (aici numerotat cu 2.). Aici trebuie sa selectezi in primul tab optiunea URL, in al doilea tab sa introduci URL-ul site-ului pe care vrei sa il adaugi si in al treilea tab sa scrii numele sub care vrei ca acest site sa apara in Meniul tau.
La aceasta optiune este obligatorie completarea sectiunii Denumire Link. In caz contrat ea nu va fi vizibila in meniu.
Dupa ce am ales optiunea Lista de link-uri, completez sectiunea Denumire link cu numele Social Media, aceasta denumire va aparea si in Meniul din site. Trec la campul urmator, selectez optiunea URL si adaug URL-ul site-ului spre care vreau sa duc vizitatorul. In al treilea camp, introduc numele sub care vreau sa apara URL-ul introdus mai devreme: Facebook.
Daca vrei ca in lista de link-uri sa ai mai multe pagini, da click pe din dreptul primului camp si urmeaza din nou pasii descrisi mai sus.
Ai posibilitatea de a adauga si alte optiuni nu doar URL, poti sa construiesti chiar si o sturcutra de categorii.
Pentru a construi o structura de categorii cu ajutorul listei de link-uri, trebuie sa urmezi doar 3 pasi simpli.
Pasul 1: Alege optiunea Lista de Link-uri si dai un nume in sectiunea Denumire Link.
Pasul 2: In sectiunea urmatoare alege optiunea Categorie si numele categoriei principale pe care vrei sa o afisezi.
Pasul 3: Alege sectiunea Subcategoriile categoriei (nivel 1) si categoria principala ale caror subcategorii doresti sa fie afisate in meniu.
De asemenea, poti sa adaugi o pagina, o marca sau un URL, iar meniul tau in platforma va arata ca in urmatoarea imagine.
Aici numerotat cu 1- ai denumirea categoriei principale, cu 2 - denumirea subcategoriei pentru categoria principala(1), cu 3 - denumirea marcii, cu 4 - denumirea URL-ului, cu 5 - denumirea unei pagini. In site meniul se va afisa asa:
Daca vrei sa adaugi in Meniu o sectiune care sa duca spre o alta pagina, trebuie sa alegi optiunea URL. Dupa ce ai ales optiunea URL, in tab-ul urmator trebuie sa introduci link-ul spre care vrei sa iti duci vizitatorii, iar in ultimul tab sa alegi numele sub care acesta vrei sa apara in Meniu.
La aceasta optiune este obligatorie completarea sectiunii Denumire Link. In caz contrat ea nu va fi vizibila in meniu.
In cazul in care ai ales sa construiesti un meniu cu toate optiunile prezentate mai sus, la final in platforma vei vedea aceasta:
Iar pe site, Meniul va arata asa:
In cazul in care vrei sa schimbi ordinea afisarii paginilor si categoriilor, poti face asta cu ajutorul butonului .
2. Meniu Secundar
Meniu Secundar este meniul pozitionat dupa Meniul Principal. Pentru a-l crea trebuie sa adaugi un meniu nou, dand click pe Adauga un Meniu si sa alegi Tip Meniu - Meniu Secundar. Dupa ce treci la tab-ul Link-uri urmeazai pasii descrisi la Meniul Principal.
3. Meniu Footer
Meniu Footer este meniul care se pozitioneaza in partea de jos a paginii. Pentru a-l crea trebuie sa adaugi un meniu nou, dand click pe Adauga un Meniu si sa alegi Tip Meniu - Meniu Footer. Dupa ce treci la tab-ul Link-uri urmeazai pasii descrisi la Meniul Principal.
In cazul in care nu vei crea un Meniu Footer, in partea de jos a paginii ti se va adauga Meniul Footer implicit creat de platforma.
4. Pagini statice
Meniu Pagini Statice este meniul care iti va aparea in partea stanga a paginilor magazinului tau. Pentru a-l crea trebuie sa adaugi un meniu nou, dand click pe Adauga un Meniu si sa alegi Tip Meniu - Pagini Statice.
Dupa alegerea tipului de meniu este foarte important sa alegi paginile in care sa se afiseze acest meniu. Ai posibilitatea de a afisa meniul in toate paginile site-ului sau doar in paginile alese de tine.
Meniu in toate paginile Meniu in paginile alese de tine
Dupa alegerea paginilor la fel ca si in cazul celorlalte tipuri de meniu, trebuie sa alegi ce pagini, link-uri sau categorii vrei sa apara in acest meniu. Pentru a face asta urmeaza pasii descrisi la Meniul Principal.
La fel ca si in cazul Meniu Footer daca nu creezi un Meniu Pagini Statice, ti se va afisa cel implicit creat de platforma.
Meniu Pagini Statice Default Meniu Pagini Statice Creat
5. Meniu Principal Cos de Cumparaturi
Meniu Principal Cos de Cumparaturi este meniul care iti va aparea in partea de sus a paginii atunci cand accesezi Cosul de Cumparaturi. In cazul in care vrei ca acesta sa fie diferit de Meniul Principal Cos de Cumparaturi implicit, trebuie sa adaugi un meniu nou, dand click pe Adauga un Meniu si alegand Tip Meniu - Meniu Principal Cos de Cumparaturi, dupa care sa urmezi pasii descrisi la Meniu Principal.
In cazul in care nu vei crea un Meniu Principal Cos de Cumparaturi, meniul care iti va aparea in cosul de cumparaturi va fi cel implicit creat de platforma si nu cel creat de tine pentru pagina de Home.
6. Meniu Footer Cos de Cumparaturi
Meniu Footer Cos de Cumparaturi este meniul care iti va aparea in partea de jos a paginii atunci cand accesezi Cosul de Cumparaturi. In cazul in care vrei ca acesta sa fie diferit de Meniul Footer implicit, trebuie sa adaugi un meniu nou, dand click pe Adauga un Meniu si alegand Tip Meniu - Meniu Footer Cos de Cumparaturi, dupa care sa urmezi pasii descrisi la Meniu Principal.
In cazul in care nu vei crea un Meniu Footer Cos de Cumparaturi, meniul care iti va aparea in cosul de cumparaturi va fi cel implicit creat de platforma si nu cel creat de tine pentru pagina de Home.
7. Contul meu
Optiunea Contul meu permite adaugarea unui meniu personalizat in contul clientului. Astfel, atunci cand clientul magazinului este logat in propriul cont, va putea vizualiza acest meniu in sectiunea Contul meu. Pentru a putea face posibila vizualizarea meniului, optiunea Activ in Site trebuie sa fie bifata. Daca aceasta optiune este debifata, meniul nu va fi afisat.
Acest tip de meniu accepta doar link-urile de nivel 1, ce se seteaza in tab-ul Link-uri.
Dupa setarea link-urilor, meniul personalizat va aparea in contul clientului precum in imaginea de jos.
Comentarii
0 comentarii
Articolul este închis pentru comentarii.